Fasolę, soję, groch lub inne nasiona roślin strączkowych
|
|
|
|
|
|
|
|
Grube kasze (gryczana, pęczak, jęczmienna, brązowy ryż)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jajka
|
|
|
|
|
|
|
|
Makarony
|
|
|
|
|
|
|
|
Mięso
|
|
|
|
|
|
|
|
Owoce
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciemne pieczywo
|
|
|
|
|
|
|
|
Jasne pieczywo
|
|
|
|
|
|
|
|
Produkty mączne (pierogi, pyzy, kopytka, itp.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Przetwory mleczne (jogurty, kefiry, maślanki)
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryby
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryż
|
|
|
|
|
|
|
|
Sery (żółty lub twarogowy)
|
|
|
|
|
|
|
|
Słodycze i ciasta
|
|
|
|
|
|
|
|
Warzywa (nie dotyczy ziemniaków)
|
|
|
|
|
|
|
|
Wędliny
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziemniaki
|
|
|
|
|
|
|
|
Zupy
|
|
|
|
|
|
|
|